torsdag 12. januar 2012

Hva er gode nettsider? 2 nettsider jeg liker

http://www.youtube.com/

Informasjon er lett synlig, brukergrensesnittet er lett å bruke, fargekontrastene mellom rødt, hvitt og svart skaper god variasjon. Veldig nyttig for videoopplastning, opplastning er ukomplisert å utføre. Det er lett  å navigere seg seg gjennom fra video til video, siden alle videoer til de brukerne man kan subscribe til dukker alltid opp på frontsida, samt alle videoer de liker, favoriter eller kommenterer.
Man kan se på videoer i et mangfold av sjangre, flere forskjellige bildestørrelser og bildekvaliteter, noe som åpner for en ganske vid og bred målgruppe. Liker sida selv veldig godt, siden jeg personlig mener at mye av innholdet er mer underholdende enn TV kan tilby, samt at det er større fangfold av det og det kan nås 24/7.
Det er både usable og accessable.

http://www.deviantart.com/

Nettsted for bildeopplastning, mer spesifikt kunst. Dette kan gjelde alt fra foto og malerier til skriblerier i MS Paint. Fargemessig, så brukes mye variasjoner av grønn, noe som kaper variasjon med tanke på fargekontraster. Brukergrensesnittet gjør informasjon lett å få tak i, men den kan være treg med å lastes inn i de fleste nettbrowsere. Forekomster av errormeldinger er ikke uvanlig heller under bildesøk.

Siden kunst kan være så mangt, så er det utrolig mye variasjon av innhold og derfor er også her målgruppen ganske vid og bred. Det er stort sett noe for et stort mangfold her hvis man er interessert i kunst. Navnet på nettstedet er i likhet med Youtube, enkelt å huske. Navigering er enkelt, man kan browse igjennom nyeste opplastede bilder på forsida, laste opp sine egne, eller gjøre bildesøk.
Har brukt nettstedet i flere år, og liker veldig godt brukervenneligheten, til tross for småproblemer noen ganger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar